Sommar!

Nu är det sommar, äntligen!

Om ungefär knapp tre månader är det dags för höstens TSC. Vi har redan en hel del anmälningar men det vore kul om vi blev fler! Försök därför att rekrytera nya deltagare – kompisar, kollegor, syskon och föräldrar – det finns ju faktiskt klasser för alla! Dela gärna denna sida och filmen nedan!

Vi förväntar oss iskallt att fler ställer upp i elit-klassen denna höst!

Vi har kontaktat organisatörerna i USA angående en Women Elite men tyvärr inte fått någon respons. Det borde vara en självklarhet med en sådan klass egentligen men vi får helt enkelt jobba vidare med den saken!

På Kettlebell Center har många kört marklyftupplägg efter Pavels Power To The People, t.ex ”Bear cycle” som fungerar riktigt bra för många. Brett Jones har skrivit en bra artikel om lite olika sätt att lägga upp marklyft-program där han bland annat tar upp Power To The People – Programming for the Deadlift >>>

Ha nu en riktigt bra semester och tänk på att vila från träningen kortare perioder ibland kan ge oanade positiva effekter!

 

Sommarhälsningar

Fredrik & David

Deadlift - Mike Stehle

Bilder och film från vårens TSC och anmälan inför hösten!

Vårens TSC gick över all förväntan. Alla gjorde riktigt bra resultat och vad vi vet så gjorde alla förbättringar sen i höstas. Inte nog med det, Sverige har placerat sig riktigt bra internationellt!

Vi har lagt upp bilder och även en film. Bilder och film ligger under fliken media.

Anmälan för hösten TSC är uppe, vilket datum det blir kommer senare. Anmäl dig nu >>>

Vi på Kettlebell Center vill tacka alla för grymt genomförande och ser fram emot nästa TSC till hösten.

Träna hårt och håll er uppdaterade med nyheter här på vår Svenska TSC-sida!

Fredrik och David

Imorgon smäller det!

Hoppas alla är laddade till max inför morgondagen! Klockan 11:00 öppnar vi portarna och fram till 11:50 är det registrering och invägning.

11:50 – Genomgång av regler
12:00 – Start marklyft
13:00 – Genomgång och start pull-up
14:00 – Genomgång och start kettlebell snatch
15:00 – 15:30 Avslut

Ovan tider är ungefärliga och vi kommer att vara ganska flexibla med dessa tider så det blir lagom med vila mellan lyften.

Sov ut ordentligt i natt så syns vi imorgon!  :)

Fredrik & David

Två veckor kvar!

Imorgon är det sista dagen för att anmäla sig och om två veckor smäller det!

Reglerna ligger som säkert de flesta redan vet under Regler ovan. Det skadar dock inte att läsa dem igen även om du gjort det en gång förut. Vi har fixat till texten under respektive bild då några inte var helt tydliga, speciellt i pull-ups. De områden vi kommer att vara hårdare med i år är:

Pull-ups – Det är viktigt att du når halsen i toppläget och inte underdelen av hakan:


EJ godkänt toppläge med stång mot haka i pull-up


Godkänt toppläge med stång mot hals i pull-up

Snatch – Armen skall vara utlåst och lodrät i toppläget:

Är ni osäkra på något, hör av er till mail TSC@kettlebellcenter.com

Träna hårt!

David & Fredrik

Håll i klotet!

Det är knappt två veckor kvar till sista anmälningsdagen och vi har justerat en sak i reglerna.

Den som tappar klotet under kettlebell snatch blir diskvalificerad från lyftet Kettlebell snatch och får sålunda noll (0) poäng registrerat i lyftet. Vi har tagit detta beslut för att prioritera säkerheten i första hand samt det faktum att det är den som lyfter som bär ansvaret att inte lyfta till ”failure”, därmed bör också denne ansvara för följderna. De övriga poängen i marklyft och pull-ups består dock, man diskvalificeras alltså inte från hela TSC.

Vi har förutom denna sida startat en grupp på Facebook – Tactical Strength Challenge Sweden –  där ni kan bolla frågor om träning och annat.

Ett adrenalinstint klipp när Benedikt Magnusson tar världsrekordet i marklyft utan hjälpmedel (RAW) på 460 kg. En fantastisk prestation, men det ska tilläggas att killen väger strax över 170 kg. Undrar hur många pull-ups han gör… ;)

Träna hårt!

Fredrik & David

Sista anmälningsdag 22 april!

Nu är det snart bara fem veckor kvar, hoppas det går bra med träningen!

I år har vi ett sista anmälningsdatum - söndagen den 22 april. Har du inte anmält dig då får du snällt vänta till höstens omgång. Tänk på att du ska ha fått ett bekräftelse via mail från oss efter anmälan. Har du anmält dig men ändå inte fått ett bekräftelsemail måste du kontakta oss så får vi se vad som hänt.

Vi har antytt tidigare att vi kommer att vara hårdare i bedömningen fortsättningsvis, framför allt i snatch men också i pull-ups och marklyft. Läs därför reglerna noga här ovan så att vi slipper döma bort repetitioner! Är det något som är oklart kontakta oss på tsc@kettlebellcenter.com eller kom ner till oss en fredag på Kettlebell Center mellan 15:00-19:00.

Det ska bli spännande att se hur vårens resultat kommer att stå sig mot höstens! De bästa resultaten inom varje lyft i höstas såg ut enligt följande:

Herrar
Marklyft: 180 kg
Pull-up: 25 reps
Snatch (24 kg): 122 reps
Snatch (16 kg): 121 reps

Damer
Marklyft: 140 kg
Pull-up: 13 reps
Snatch (16 kg): 129 reps
Snatch (12 kg): 154 reps

Vilka av dessa kommer att stå kvar, vilka kommer att att suddas ut till förmån för nya fina insatser – det är frågan!

Nia Shanks, en av drivkrafterna bakom Girls Gone Strong, inspirerar med att marklyfta 136 kg med en kroppsvikt på 55 kg -  2,5 gånger kroppsvikten!

 

Träna hårt!

David & Fredrik

Datum för vårens TSC!

Hej alla hårt tränande, hoppas att ni fått en bra start på det nya året!

Datumet för vårens Tactical Strength Challenge har kommit och det blir lördagen den 5:e maj. Som det ser ut nu kör vi samma tider som förra året, se mer under fliken Info ovan.

Förövrigt blir det nog inga större förändringar förutom att vi kommer bli hårdare i bedömningen detta år, framför allt vad det gäller snatch men också pull-ups. Men vi återkommer om det inom kort! =)

Försök att rekrytera nya medtävlande – unga som gamla, tjejer som killar!

Bilden nedan visar att ålder inte är något hinder för att lyfta tungt – Jean, 82 år, lyfter 70 kg marklyft. Härligt!


Om ni har frågor är ni som vanligt välkomna att maila oss på TSC@kettlebellcenter.com

Träna hårt så hörs vi längre fram!

David & Fredrik

Deadlift - Mike Stehle

Neghar Fonooni och Girls Gone Strong

Hej alla!

Det är kul att se anmälningarna dimpa ned inför våren. Sprid nu TSC till alla som kan tänkas vilja vara med, ju fler vi blir desto roligare!

Neghar Fonooni, vars prestationer vi har imponerats av många gånger, har tillsammans med sex andra tjejer kört igång något de kallar Girls Gone Strong med underrubriken – Redefining What It Means to Train Like a Girl! Än så länge har de bara en Facebooksida men de håller på att jobba med en hemsida som ska lanseras snart. Antagligen kommer det att bli en portal för att sprida artiklar, filmer och annat som kan inspirera och motivera tjejer att börja lyfta på riktigt. Mycket bra initiativ!

Lite mer info om vad det handlar om: What is Girls Gone Strong.


Girls Gone Strong med Alli McKee, Jen Comas Keck, Julia Ladewski, Marianne Kane, Molly Galbraith, Neghar Fonooni and Nia Shanks (dock inte nämnd ordning).

Träna hårt!

David & Fredrik

Deadlift - Mike Stehle

TSC 2012 – Spring Meet

Hoppas ni fick blodad tand sist och är laddade inför vårens Tactical Strength Challenge!

Det är kanske dags att börja lägga upp träningen och en bra start är att anmäla sig så från och med idag är anmälan öppen. En lördag någon gång i slutet av april blir det av, exakt datum bestäms längre fram precis som förra gången. Än så länge kommer allt att vara som sist, dock kommer vi att vara hårdare i bedömning av kettlebell snatch!

Kom ihåg att inspirera kompisar och vänner, med lite träning kan alla vara med!

Behöver du hjälp med träning och upplägg inför våren så nås vi som vanligt via mail (TSC@kettlebellcenter.com) eller livs levande nere på Kettlebell Center (fredagar mellan 15:00-19:00).

Träna hårt och på återseende!

Fredrik & David